زرافه

به نام خداوند آفریننده ی شگفتی های جهان

 

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر کوشک

 

 

نام محقق:مهردادمهرابی

 

مربی راهنما: خانم مهرابی

 

نوع تحقیق:علمی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برج های شگفت انگیز

 

شناسنامه:

نام:زرافه

Gaffe Camelopardalisنام علمی:

محل زیست:علفزارهای(ساوانای)آفریقا

نوع حیوان:گیاه خوار

طول عمر:بین20تا40سال

نکته:زرافه بلند ترین جانور خشگی است

و وزن زیادی نیز دارد!!!

ساختمان بدن:

زرافه بيش از شش متر قد و بيش از 1270 كيلوگرم وزن دارد وزن يك بچه زرافه در هنگام تولد حدود 59 کیلوگرم و قدش حدود 1.8 متر است.

 

 

 

 

نکته: به زرافه (شتر گاو پلنگ) هم می گویند!!!

 

زیستگاه و تغذیه

 

زرافه برای تغذیه، زبان خود را دراز می‌کند.

زرافه ها ساکن دشت ها وجنگل های باز هستند.

احتمال دارد که اکثر مردم هرگز درباره ی خم شدن زرافه برای آب خوردن که چه دردسر هایی دارد فکر نکرده اند .نخست باید بگوییم که در هنگام نوشیدن آب یک مشکل عمده برای زرافه وجود دارد زمانی که شما سر و بالا می شوید صورتتان قرمز می شود وحالت بدی می گیرید این امر در زرافه هنگام آب خوردن ایجاد می شود خداوند در سر زرافه مکانیسم ویژه ای را در سر زرافه قرار داده است دریچه هایی در رگ های زرافه وجود دارد که زرافه زمانی که خم می شود نمیمیرد!!!

مواد غذایی زرافه‌های فراوان و گسترده است؛ در حالی که در طول فصل خشک، آن‌ها در اطراف درختان و بوته‌های همیشه سبز به دنبال. غذا می‌گردند مادران همیشه تمایل به خوردن غذا در مناطق باز دارند

 

تولد و مراقبت

 

زرافهٔ مادر به زرافهٔ فرزند شیرمیدهد.

باردارشدن زرافه حدود ۴۶۰-۴۰۰ روز به طول می‌انجامد و کمتر پیش می‌آید که بچه به دنیا نیاید. گاهی اوقات در موارد نادر، دوقلو به دنیا می‌آید. مادر به هنگام به دنیا آمدن فرزندمی‌ایستد. هنگام به دنیا آمدن، ابتدا سر و جلوی پاهای فرزند بیرون می‌آیند و بعد جنینشکسته می‌شود و به زمین می‌افتد و بند ناف قطع می‌شود. مادر به فرزند ایستادن را می‌آموزد. تا یک سال، زرافه متولد شده ۱٬۰۸ متر  قد می‌کشد. فرزند در یک هفتهٔ زندگی، رشد چشمگیری می‌کند. او استتار می‌کند.

مادران با فرزندان در گله‌های مهد کودک جمع می‌شوند و آموزش را با هم مرور می‌کنند. در چنین گروهی، گاهی اوقات ممکن است که مادر، فرزند را به یک ماده دیگر بسپارد و خود برود و آب بنوشد. نرهای بزرگ ‌سال تقریباً هیچ نقشی در رشد فرندان ندارند؛ هرچند که به نظر می‌رسد با فرزندان تعاملات دوستانه داشته باشند. هنگام شکار کردن فرزند، مادر از او دفاع می‌کند. زمان زایمان مادر بسیار کم است. به همین ترتیب، ممکن است بعضی فرزندان را فقط یک ماه شیر بدهند. گاهی اوقات این یک ماه حتی به یک سال هم می‌رسد. فرزندان ماده در ۴ سالگی بالغ می‌شوند؛ در حالی که فرزندان نر، در ۴ یا ۵ سال بالغ می‌شوند. با این حال، نرها برای به دست آوردن همسر، باید حداقل ۷ سال صبر کنند

 

زرافه ها چگونه می خوابند؟

 

در شب های تاریك و بدون مهتاب، زرافه های 7 متری روی زمین دراز میکشند و برای مدتی کوتاه استراحت میکنند و یا شبیه مار گردنش را پیچ می دهد و می خوابد.زرافه ها دراز نمیکشند و به حالت ایستاده استراحت میکنند، اما تاریکی مطلق چنین شب هایی که در آن چشم، چشم را نمیبیند، باعث شده شیرها هم به شکار نروند و زرافه های گردن دراز با خیال راحت، دقایقی به عضلات خسته خود استراحت بدهند.

 

 این عکس در شب با دوربین های تلسکوپی گرفته شده.

روش مبارزه

 

دو زرافهٔ نر، هر کدام قصد پیروزی بر حریف خود را دارند.

زرافهٔ نر از گردن خود به عنوان سلاح در مبارزه استفاده می‌کند. این رفتار در مبارزه‌های با شدت پایین و بالا رخ می دهد.در مبارزات با شدت کم، مبارزان سرهای‌شان را به هم مالش می‌دهند. معمولاً نر در این مبارزات پیروز می‌شوند. در مبارزات با شدت بالا، مبارزان پاهای جلویی خود را به هم می‌زنند و گردن‌های خود را به استخوان‌بندی حریف می‌کوبند. قدرت ضربهٔ با گردن به وزن جمجمه و قوس گردن بستگی دارد. این مبارزات یا دوئل‌ها، ممکن است نیم‌ساعت طول بکشد که این زمان وابسته به مبارزان آن است.

پس از پایان دوئل، دو زرافهٔ نر به نوازش هم می‌پردازند که موجب آمیزش جنسی می‌گردد. چنین اتفاقاتی بین نر یافت می‌شود و این رفتار زرافه‌ها، مانند همجنس‌گرایی است. در یک مطالعه، تا ۹۴% از حوادث دیده شده، آمیزش جنسی بین نر بوده است. فعالیت همجنس‌گراها، ۷۵-۳۰ متفاوت بوده است. فقط ۱% از همجنس‌گرایی ها مربوط به ماده‌ها بوده است.

مرگ و سلامتی

 

طول عمر زرافه‌ها در مقایسه با نشخوارکنندگان دیگر زیاد است. زرافه‌ها تا 40 سال در حیات وحش عمر می‌کنند. از آن جا که اندازهٔ زرافهٔ بالغ جثه‌اش بزرگ است و بینایی آن‌ها تیز و قدرت ‌شان زیاد است، معمولاً مورد حملهٔ و شکار قرار نمی‌گیرند. با این حال، آن‌ها می‌توانند غذای شیرها باشند. هم چنین تمساح می‌تواند یک تهدید برای زرافه هنگام نوشیدن آب باشد. فرزندان زرافه از بزرگ‌ سالان زرافه بسیار آسیب‌پذیرترند. 

زرافه با تکیه دادن به جایی باعث نابودی بسیاری از کنه‌های روی پوست خود می‌شود. زرافه میزبان گونه‌های متعددی از انگل داخلی و در معرض بیماری های مختلف است. در حال حاضر بیشتر این موجودات. ویروسی ریشه‌کن شده‌اند

 

 

 

چرا زرافه ها زمین نمی خورند؟!

کارشناسان حیات وحش راز زمین نخوردن زرافه ها را با وجود قد بسیار بلند و وزن سنگین فاش کردند.

اینگونه به نظر می رسد که زرافه ها با وجود داشتن گردن وپاهای دراز برای  سرپا ایستادن وحفظ تعادل

خود باید مشکل داشته باشند امادر واقعیت اینگونه مشکلی نیست.کارشناسان حیات وحش راز چگونگی حفظ تعدل و سرپا ایستادن این پستاندار را کشف کردند.آن ها دریافته اند که

نوعی ساختار رباطی خاص در پاهای زرافه ها از زمین خوردن آن ها به دلیل وزن سنگین جلوگیری می کنند

 

 

 زرافه ها حیواناتی بسیار سنگین وزن هستند و حدود 1000 کیلوگرم وزن دارند. اما با وجود داشتن این وزن، استخوان های پای آن ها به طور غیرعادی لاغر  این بدین معناست که استخوان پاهای آن ها تحت یک فشار مکانیکی بسیار شدید است. استخوان های موجود در پاهای زرافه ها که معادل استخوان های کف پا (metatarsal) و کف دست (metacarpal) در انسان  در خیلی بیشتر دراز و کشیده شده اند. در واقع این استخوان ها حدود نیمی از کل طول پاهای زرافه را تشکیل می دهند. علاوه بر این یک شیار مجزا در امتداد این استخوان ها وجود دارد که محل قرار گرفتن ساختاری موسوم به آویزان کننده است. این ساختار رباطی همچنین در کالبد سایر حیوانات درشت اندام نظیر اسب ها نیز مشاهده می شود.

 

به نقل از ساینس ورلدریپورت، محققان به منظور بررسی نقش رباط آویزان کننده در حفظ وزن سنگین زرافه ها، رباط های اهدایی باغ وحش ها را مورد مطالعه قرار دادند. آن ها سپس این رباط ها را در قاب های محکم جاسازی کرده و آن ها را تحت فشار هیدرولیک قرار دادند. در این وضعیت نیرویی بیش از 2500 نیوتن معادل وزن بدن به رباط ها وارد شد.

سپس متخصصان مشاهده کردند که این رباط با وجود چنین فشار زیادی حالت عمودی خود را حفظ کرده و بدون نیاز به هیچ گونه حمایت اضافی ثابت ماند. این رباط ها در واقع قادر به تحمل وزن سنگین تر از این هم بودند. بنابراین مطالعه، این ساختار خاص رباطی به عنوان یک نگهدارنده مستقل و بدون نیاز به دخالت عضلات برای حفظ وزن زرافه ها روی پاهای باریک شان عمل می کند.

 

دانستنی های زافه!!!

آیا میدانید: زرافه تنها هفت مهره ی گردن دارد!؟

آیا میدانید: پهنای هر مهره ی زافه 45  سانتیمتراست!؟

آیامیدانید: طول زبان زرافه نزدیک به 50 سانتیمتر است!؟

آیامیدانید: فشار خون زافه دو برابر فشار خون انسان است!؟

آیامیدانید: زرافه می تواند با زبان نیم متریش داخل گوشش را نیز تمیز کند!؟

آیا میدانید:زرافه بلند ترین حیوان خشکی است!؟

آیامیدانید: زرافه جزء پستان داران است!؟

آیا میدانید:پا های جلوی زرافه کوچک تر از پاهای عقبی اش است!؟

آیا میدانید:هر زرافه زیر گونه هایش به شکلی است ولی اکثر آن ها کثیرالاضلاع زیرگونه هایشان دارند!؟

نکته:کثیرالاضلاع همان تکه تکه شده های روی بدن شان است.

آیا میدانید:زبان زرافه سرسخت و محکم است که قادر به خوردن تیغ وبرگ های تیغ دار است!؟

آیا میدانید:زرافه ها در روز 34 کیلو گرم برگ می خورند!؟

آیا میدانید:زرافه می تواند 3 روز بی آب دوام بیاورد!؟

آیا میدانید: زرافه در ساعات اول و در ساعات آخر روز بیشتر از طول روز می خورد!؟

آیامیدانید:زرافه ها با محل زندگی شان شباهت دارند!؟

آیامیدانید:زرافه ها اکثر وقت ها ایستاده می خوابند!؟

آیامیدانید: این حیوان غذای مورد علاقه اش برگ های درخت اقاقیا می باشد!؟

 

کاردستی

 

 

پایان



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 6 مرداد 1394برچسب:,زرافه,مهردادمهرابی,کوشک,, | 5:52 بعد از ظهر | نویسنده : مهردادمهرابی |